Korets profil

  • Motto – hvem er vi?

“Vi synger for sjov – men tager det helt alvorligt!” har altid været Kor Dialis’ motto, og vi sætter en ære i at leve op til det hver eneste sæson. Vi er et blandet voksenkor, der består af ca. 40 medlemmer i alderen 40 – 70 år, og vi tager det at synge i kor meget seriøst. Vi er et amatørkor, men vi skal leve op til vores absolut bedste til hver eneste koncert.
Men – det skal også være sjovt at synge i kor. Det sociale sammenhold er en vigtig del af koret, hvilket mærkes på klangen, formidlingen og trivslen i koret. Vi vil hinanden, og vores sammenhold gør os til et bedre kor. Kor Dialis blev stiftet i 2001 og drives i dag som en aftenskole og en forening hjemmehørende i Valby.
Korets dirigent har siden starten været Lisbeth Meede, der er cand.mag. i musik- og teatervidenskab.

  • Hvad synger vi?

Koret synger primært klassisk musik, både kirkeligt og verdsligt både ældre og nyere, men vi går ikke af vejen for en mere rytmisk udfordring i ny og næ. Det har fra begyndelsen været et fokuspunkt, at koret skal udvikle sig musikalsk både med hensyn til sværhedsgrad og udtryk.
Koret har med tiden opbygget et niveau til 4-8 stemmige satser i sværhedsgrad som fx. Svend S. Shultz: Gensyn med Danmark, Carl Nielsen: Fynsk Forår, Mozart: Requiem, Maurice Duruflé: Quatre Motets op. 10 og Ola Gjeilo: Northern Lights. Repertoiret sammensættes af korets dirigent og bestyrelsen i overensstemmelse med vores motto, så alle kormedlemmers ønsker til repertoire bliver hørt.

  • Meritter.

Kor Dialis får jævnligt henvendelser og invitationer til koncerter og medvirken ved forskellige arrangementer. Koret har således været stamkor ved Kor72 korstævne, deltaget i reformationsjubilæet, medvirket ved førsteopførelsen i Danmark af Carl Jenkins “The Armed Man”, som efterfølgende førte til en opførelse i Royal Albert Hall, og været øvekor ved Foreningen Danske Korlederes årlige korlederseminar. Desuden har koret sunget i Københavns Højskoleforening og i Tivoli, og har i flere år åbnet det ellers lukkede kapel på Solbjerg Parkkirkegård på Frederiksberg for en årlig koncert. Et helt unikt koncertsted.
I forbindelse med korets 10-års jubilæum, udgav koret en CD, hvilket var en spændende og lærerig proces. Et projekt som bestyrelsen og de øvrige kormedlemmer overvejer at gentage.
Kor Dialis har desuden et samarbejde med Margrethekirken i Valby Søndre Sogn. Koret synger hvert år julekoncert i kirken og medvirker lejlighedsvis ved andre arrangementer, samt nyder godt af økonomisk støtte til projekter og husly. Et samarbejde, der betyder meget for koret.

  • Hvad har vi sunget?

Repertoire